Theorie-examen voor de auto oefenen

Theorie autorijschool LesDirectJe kunt op verschillende manieren oefenen voor je theorie. Via een zelfstudie of via een snelcursus met aansluitend het theorie-examen. Dit beslis je dus zelf, afhankelijk van wat het beste bij je past.

Vanaf 16 jaar mag je beginnen met je theorie. Dat kan dus al voordat je autorijlessen gaat volgen. Je moet in ieder geval geslaagd zijn voor je theorie-examen voordat je je  rijbewijs mag gaan halen

Het theorie-examen is de voorbereiding voor het ‘echte werk.’ Je theoriecertificaat is tenslotte je halve rijbewijs! 

Veel kandidaten bereiden bereiden zich onvoldoende voor. Ze vinden een goede theorie-opleiding te duur, ze gebruiken een 3e hands theorieboek, ze oefenen niet met goede oefenexamens en/of ze besteden eenvoudigweg onvoldoende tijd aan hun voorbereiding.

Het resultaat: één of meerdere keren zakken. Dat levert dan niet alleen extra examenkosten op maar ook loopt de rijopleiding vertraging op.

Natuurlijk zitten er lastige vragen in de examens, maar het CBR ontwikkelt de examenvragen zeer zorgvuldig met inbreng van vele deskundigen. Het is dan ook een fabeltje dat het theorie-examen vol instinkers zit die er alleen op gericht zijn om je te laten zakken.

Ga dus goed voorbereidt naar je theorie-examen!

Ben je geslaagd, dan laat je zien dat je de verkeersregels kent, goed inzicht hebt in verschillende verkeerssituaties en gevaar herkent. Je kunt dat op verschillende manieren doen. Via zelfstudie of een snelcursus in kleine groepjes.

Zelf theorie oefenen met slaaggarantie

Besluit je om zelf de theorie te bestuderen, dan kun je in de in de webshop van LesDirect de ‘Alles in 1 Auto Theorie box bestellen’

Als je de Auto Theorie box bestelt, ben je er zeker van dat je slaagt, LesDirect geeft je namelijk slaaggarantie. Als je toch zakt, dan betaalt LesDirect je examengeld terug. In de voorwaarden lees je hoe je in aanmerking komt voor de slaaggarantie.

Theorie auto via snelcursus in groepjes studeren

Vind je zelf studeren niet zo bij je passen, dan kun je ook kiezen voor een snelcursus. De dag na deze theorie-cursus doe je meteen theorie-examen. Snel en makkelijk!

LesDirect werkt samen met CVT Zuid-Nederland, een theorieopleidingscentrum in Helmond waar je veel persoonlijke aandacht krijgt. Je krijgt les in kleine groepjes (en niet in een overvol klaslokaal). Vind je dit prettiger dan zelf studeren en wil je je theoriecertificaat snel op zak hebben? Schrijf je dan snel in want bij CVT Zuid-Nederland kun je meteen beginnen met één van de cursussen.

logo centrum voor verkeerstheorieSchrijf je in voor de snelcursus theorie

De opleiding bestaat uit 2 aansluitende avonden (16.00 - 21.00 uur) of 2 aansluitende dagen (9.00 – 14.00 uur). De dag na je theorieopleiding doe je meteen je theorie-examen.

Wat kost het?

De theoriecursus categorie B kost € 150,00 dit is dus inclusief leen cd-rom en je theorie-examen bij het CBR. 

Zo werkt het auto theorie-examen

Je doet theorie examen bij het CBR in Eindhoven. Zodra je bent geslaagd is je certificaat 18 maanden geldig.

Het theorie-examen (via een touch-screen) bestaat uit 65 meerkeuze vragen over:

  • Gevaarherkenning
  • Verkeerregels en -inzicht
  1. Gevaarherkenning
    Je beantwoordt 25 vragen over gevaarherkenning waarvan je er 13 goed moet hebben. Per vraag heb je 8 seconden de tijd. Je moet dus snel reageren, net als in het verkeer.
  2. Verkeersregels en verkeersinzicht
    Je beantwoordt 30 vragen over verkeersregels en 10 vragen over verkeersinzicht. Hiervan moet je in totaal 35 vragen goed beantwoorden.

Bekijk dit filmpje van het CBR om te zien hoe het gaat: ‘Zo gaat het bij het theorie-examen’

Hoe aanmelden voor theorie examen?

Aanmelden voor je auto theorie-examen bij het CBR is eenvoudig. Meld je direct aan voor het theorie-examen.