Theorie-examen voor de auto oefenen

Theorie autorijschool LesDirectJe kunt op verschillende manieren oefenen voor je theorie. Via een zelfstudie of via een online snelcursus van twee dagdelen met aansluitend het theorie-examen. Dit beslis je dus zelf, afhankelijk van wat het beste bij je past. In beide gevallen bieden wij de juiste cursussen aan via Theorie College Nederland (TCN).

Vanaf 16 jaar mag je beginnen met je theorie. Dat kan dus al voordat je autorijlessen gaat volgen. Je moet in ieder geval geslaagd zijn voor je theorie-examen voordat je je rijbewijs mag gaan halen. We raden je aan om je theorie zo snel mogelijk te halen zodra je start met je rijopleiding, of zelfs voordat je gaat starten. Zo ben je beter voorbereid op de praktijk en zal je veel sneller alles begrijpen en leren.

Het theorie-examen is de voorbereiding voor het ‘echte werk.’ Je theoriecertificaat is tenslotte je halve rijbewijs! 

Veel kandidaten bereiden bereiden zich onvoldoende voor. Ze vinden een goede theorie-opleiding te duur, ze gebruiken een 3e hands theorieboek, ze oefenen niet met goede oefenexamens en/of ze besteden eenvoudigweg onvoldoende tijd aan hun voorbereiding.

Het resultaat: één of meerdere keren zakken. Dat levert dan niet alleen extra examenkosten op maar ook loopt de rijopleiding vertraging op.

Natuurlijk zitten er lastige vragen in de examens, maar het CBR ontwikkelt de examenvragen zeer zorgvuldig met inbreng van vele deskundigen. Het is dan ook een fabeltje dat het theorie-examen vol instinkers zit die er alleen op gericht zijn om je te laten zakken.

Ga dus goed voorbereid naar je theorie-examen! Lees hier wanneer je meer tijd hebt, op uitgebreide wijze hoe je slimmer je CBR theorie-examen auto oefent en hoe het verloopt.

Ben je geslaagd, dan laat je zien dat je de verkeersregels kent, goed inzicht hebt in verschillende verkeerssituaties en gevaar herkent. Je kunt dat op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld via zelfstudie of een online snelcursus in kleine groepjes.

Theorie auto via snelcursus in groepjes studeren

LesDirect werkt samen met Theorie College Nederland. Je krijgt online les in kleine groepjes en je kunt ook zelf online studeren en jezelf voorbereiden. Vind je dit prettiger dan zelf studeren en wil je je theoriecertificaat snel op zak hebben? Schrijf je dan snel in want bij Theorie College Nederland kun je meteen beginnen met één van de cursussen.

logo website theorie college nederland 

Schrijf je in voor de spoedopleiding theorie!  

 

Zo werkt het auto theorie-examen

Je doet theorie examen bij de CBR locatie van jouw keuze. Zodra je bent geslaagd is je certificaat 18 maanden geldig.

Het theorie-examen (via een touch-screen) bestaat uit 65 meerkeuze vragen over:

 • Gevaarherkenning
 • Kennis (verkeerregels)
 • Inzicht
 1. Gevaarherkenning
  Je beantwoordt 25 vragen over gevaarherkenning waarvan je er 13 goed moet hebben. Per vraag heb je 8 seconden de tijd. Je moet dus snel reageren, net als in het verkeer.
 2. Kennis
  Je beantwoordt 12 vragen over o.a. verkeersregels. Hiervan moet je in totaal 10 vragen goed beantwoorden.
 3. Inzicht
  Je beantwoordt 28 vragen over verkeersinzicht. Hiervan moet je in totaal 25 vragen goed beantwoorden.

Bekijk dit filmpje van het CBR om te zien hoe het gaat: ‘Zo gaat het bij het theorie-examen’