ROSO training wordt vast onderdeel in LesDirect rijopleiding

Vanaf januari 2022 gaan wij als autorijschool de ROSO training als vast onderdeel in onze rijopleiding opnemen. Dit staat voor een zelfstandige rijvaardigheid, circuit- en slipbaan-training. ??

Het afgelopen jaar is gebleken dat de ROSO-training (afgekort Rijden Onder Specifieke Omstandigheden) meerdere belangrijke voordelen heeft opgeleverd, die bijdragen aan het rijniveau van onze leerlingen tijdens- én na hun rijopleiding. Op deze manier willen we leerlingen nog sneller zelfstandig kunnen laten rijden naar het praktijkexamen toe en de verkeersveiligheid voor al onze leerlingen flink vergroten, die na hun rijopleiding alleen het verkeer ingaan.

Waarom een ROSO training na de Tussentijdse toets? 

Wij zijn van mening dat bij een goede kwaliteit rijopleiding ook een professionele ROSO training hoort. De voornaamste redenen hiervoor zijn;

  • Zelfstandig leren autorijden (dus zonder je instructrice naast je)
  • Het vergroten van je zelfvertrouwen 
  • Rij- en autobeheersoefeningen doen met een veel hogere mate van uitdaging, waaronder snelheid, slip en specifieke verkeerssituaties 
  • De training draagt enorm bij aan een goede worteling van je rijvaardigheid

Het einddoel van je rijopleiding is natuurlijk dat je geheel zelfstandig leert autorijden. Na je tussentijdse toets zet je met de ROSO training de laatste stappen richting het zelfstandig autorijden. Een bijkomend voordeel hierbij is dat je ook nog veel sneller dan gemiddeld dit doel bereikt. En je bent sneller klaar voor het échte CBR Praktijkexamen.

Zelfvertrouwen vergroten en oefeningen doen met een hogere mate van uitdaging 

Leren autorijden onder druk van een examinator naast je is vergelijkbaar met het spanningsniveau bij het rijden zonder je instructrice naast je in de auto. 

Goede worteling van je rijvaardigheid 

Wanneer je jouw gedeeltelijk geautomatiseerde rijstijl in jouw lesauto nu opnieuw moeten toepassen in een andere auto, blijkt dat enorm bij te dragen aan een goede worteling van je rijvaardigheid. 

Kleine foutjes zullen gemaakt worden en je zal deze moeten herpakken zonder directe hulp van je instructrice. Ook dit draagt zeer goed bij aan een verdere zelfstandigheid en vertrouwen in je eigen kunnen. Mocht je tijdens je CBR praktijkexamen ‘een foutje’ maken, kun je deze ook oplossen en jezelf makkelijk herpakken en weer doorgaan. Zoals dat ook in het ‘echte’ verkeer kan voor komen.

Los van dit alles is het belangrijk om ook je anti-slip vaardigheden te toetsen en jezelf bewust te maken hoe je wel correct kunt reageren op bijzondere verkeerssituaties.

Doordat deze ROSO training ook erg veel meerwaarde geeft aan de rijvaardigheid wanneer je al in het bezit bent van een rijbewijs, zijn ook je vrienden en/of ouders mét een rijbewijs welkom om hun rij-vertrouwen en rijvaardigheid in specifieke verkeerssituaties een flinke boost te geven.

De ROSO training duurt 4 uur en is inclusief auto’s voorzien van autosport veiligheid. De instructies worden gegeven d.m.v. portofoons door ervaren en professionele rijvaardigheidstrainers.

Aanmelden ROSO training

Voor onze volgende ROSO training kun je jezelf hier, reageer snel want VOL=VOL;

https://lesdirect.nl/aanmelden

Wanneer: Zondag 5 december

Waar: Autosport Circuit Raceway te Venray

Aanvang: 11:00

Kosten: €150,- (excl. BTW 21% €31,50,-)

Deze cursus duurt 4 uur en is inclusief lesauto's voorzien van autosport-veiligheid. De instructies worden gegeven d.m.v. portofoons door ervaren en professionele rijvaardigheidstrainers van RBWE.

 ?