Harde BREXIT: Brits rijbewijs niet meer geldig in Nederland!

Als het tot een brexit zonder akkoord komt, zullen de in ons land wonende Britten een Nederlands rijexamen voor een officieel NL rijbewijs moeten afleggen. Wie lange tijd in Nederland woont (VK expat of immigrant bijvoorbeeld) moet hiermee rekening houden:

Wie lange tijd in Nederland woont en in het bezit is van een Brits rijbewijs, vervangt dat beter door een Nederlands rijbewijs. Die raad geeft de VK ambassade in Nederland. “Als het VK de EU verlaat zonder akkoord, zul je je rijbewijs niet meer kunnen inwisselen zonder een rijexamen en theoretisch examen af te leggen”, klinkt het ook op Twitter en op de Britse overheidswebsite gov.uk.

Bij een harde brexit, zult u als een in ons land wonende Brit een rijexamen moeten afleggen om aanspraak te maken op een Nederlands rijbewijs. U moet een CBR rijexamen afleggen. Als u een geldig rijbewijs heeft dat is afgegeven in een ander land dan een EU of EVA lidstaat, dan kunt u dat nog tot 185 dagen na inschrijving in Nederland gebruiken. Daarna mag u alleen met een Nederlands rijbewijs in Nederland rijden.

In sommige gevallen kunt u het buitenlandse rijbewijs omwisselen voor een Nederlands rijbewijs, in alle andere gevallen moet u opnieuw theorie- en praktijkexamen doen bij het CBR.

LesDirect.nl autorijschool / driving school helpt juist Britse expats en immigranten snel en persoonlijk in hun eigen taal met gecertificeerde instructeurs met autorijlessen en theorielessen via TheoryCollegeNetherlands.nl ter juiste voorbereiding op het Nederlands praktijk en theorie examen bij het CBR.

Bron: gov.uk