Nieuws

Vijf manieren om je airco beter te gebruiken in je auto! (en wat moet je vooral niet doen?)

De airco is een mooie uitvinding om alle inzittenden koel te houden, maar veel airco gebruikers passen het systeem op de verkeerde wijze toe. Met onderstaande werkwijzen gaat het vaak fout en wat moet je juist dan wél doen?:

Harde BREXIT: Brits rijbewijs niet meer geldig in Nederland!

Als het tot een brexit zonder akkoord komt, zullen de in ons land wonende Britten een Nederlands rijexamen voor een officieel NL rijbewijs moeten afleggen. Wie lange tijd in Nederland woont (VK expat of immigrant bijvoorbeeld) moet hiermee rekening houden:

Hoe duur is NL rijbewijs vergeleken met andere landen?

Wist je dat je het goedkoopste rijbewijs in India kunt halen, en het duurste in Noorwegen. Het Nederlandse rijbewijs zit niet bij de goedkoopste rijbewijzen, maar wordt wereldwijd in de meeste landen geaccepteerd door onze gedegen rijopleidingen. 

Theorie-examen doen in de avond tijdens proef

Vanaf 1 mei 2018 kunnen kandidaten het theorie-examen voor de auto, ook in de avonduren doen. Dan start het CBR een proef van zes maanden waarin kandidaten ook tussen 16.00 uur en 21.30 uur op examen kunnen. Het CBR wil hiermee de dienstverlening aan de klant verder verbeteren.

Onderzoek theorie-examen CBR opnieuw positief

Je slaagt alleen voor het theorie-examen als je voldoende kennis van de verkeersregels hebt. Dat blijkt opnieuw uit vervolgonderzoek van onafhankelijk onderzoeksinstituut RCEC naar eventuele ongewenste voorspelbaarheden in het theorie-examen voor de auto.

Vanaf 1 juli auto theorie-examen Engels ook met extra tijd

Vanaf 1 juli kunnen kandidaten het theorie-examen voor de auto in het Engels ook met extra tijd doen. Net zoals bij de andere theorie-examens met meer tijd krijgen kandidaten hierbij 15 minuten extra tijd bij het onderdeel ‘kennis van verkeersregels en verkeersinzicht’.