Nieuws

ROSO training wordt vast onderdeel in LesDirect rijopleiding

Vanaf januari 2022 gaan wij als autorijschool de ROSO training als vast onderdeel in onze rijopleiding opnemen. Dit staat voor een zelfstandige rijvaardigheid, circuit- en slipbaan-training. ??

Belangrijke non-EU Expats tip

Vandaag willen we een heel goed advies delen met alle nieuwe EXPATS en immigranten uit een niet-EU-land in Nederland.

Hoe kun je slimmer je buitenlands rijbewijs omzetten naar een officieel Nederlands rijbewijs?

Start met nieuwe LesDirect lesauto's na Corona

LesDirect is bij het vrijgeven van diverse Corona-maatregelen door de overheid vanaf half mei 2020 weer opengegaan net zoals de gehele rijschoolbranche. Iedereen is weer welkom, uiteraard hanteren we wel voor de veiligheid van jezelf en je omgeving ook een Corona-protocol.

Rijlessen door Corona-maatregelen opgeschort tot na 28 april a.s.

Sinds gisteravond 24/3/2020 om 21.15u heeft de Rijksoverheid per schriftelijke verordening toch besloten dat naast de reeds aangekondigde contactberoepen ook rijschoolhouders hun activiteiten moeten stoppen. Dat betekent geen rijles meer tot minimaal 28 april a.s.

De snelheid naar 100 km/u?
Is dat erg?

De maximumsnelheid gaat overdag op alle snelwegen in Nederland omlaag. Tussen 6:00 en 19:00 uur mag je nergens harder dan 100 km per uur. ’s Avonds en ’s nachts mag je alleen harder op de wegen waar nu een maximumsnelheid van 120 of 130 km per uur geldt.

Vijf manieren om je airco beter te gebruiken in je auto! (en wat moet je vooral niet doen?)

De airco is een mooie uitvinding om alle inzittenden koel te houden, maar veel airco gebruikers passen het systeem op de verkeerde wijze toe. Met onderstaande werkwijzen gaat het vaak fout en wat moet je juist dan wél doen?:

Harde BREXIT: Brits rijbewijs niet meer geldig in Nederland!

Als het tot een brexit zonder akkoord komt, zullen de in ons land wonende Britten een Nederlands rijexamen voor een officieel NL rijbewijs moeten afleggen. Wie lange tijd in Nederland woont (VK expat of immigrant bijvoorbeeld) moet hiermee rekening houden:

Hoe duur is NL rijbewijs vergeleken met andere landen?

Wist je dat je het goedkoopste rijbewijs in India kunt halen, en het duurste in Noorwegen. Het Nederlandse rijbewijs zit niet bij de goedkoopste rijbewijzen, maar wordt wereldwijd in de meeste landen geaccepteerd door onze gedegen rijopleidingen. 

Theorie-examen doen in de avond tijdens proef

Vanaf 1 mei 2018 kunnen kandidaten het theorie-examen voor de auto, ook in de avonduren doen. Dan start het CBR een proef van zes maanden waarin kandidaten ook tussen 16.00 uur en 21.30 uur op examen kunnen. Het CBR wil hiermee de dienstverlening aan de klant verder verbeteren.

Onderzoek theorie-examen CBR opnieuw positief

Je slaagt alleen voor het theorie-examen als je voldoende kennis van de verkeersregels hebt. Dat blijkt opnieuw uit vervolgonderzoek van onafhankelijk onderzoeksinstituut RCEC naar eventuele ongewenste voorspelbaarheden in het theorie-examen voor de auto.

Vanaf 1 juli auto theorie-examen Engels ook met extra tijd

Vanaf 1 juli kunnen kandidaten het theorie-examen voor de auto in het Engels ook met extra tijd doen. Net zoals bij de andere theorie-examens met meer tijd krijgen kandidaten hierbij 15 minuten extra tijd bij het onderdeel ‘kennis van verkeersregels en verkeersinzicht’.