Autorijlessen volgens overzichtelijke lesmethode

Bij LesDirect slaag je gewoon de eerste keer. De enige voorwaarde is dat je ons persoonlijk lesadvies opvolgt én je RIS huiswerkscripts goed voorbereidt en beheerst. 

Starten met rijlessen

Bij Autorijschool LesDirect begin je met een kennismakingsles of direct met onze unieke 2-daagse Startcursus Rijvaardigheid.

Waarom een Startcursus Rijvaardigheid éérst?
Rijvaardigheid is dé basis voor een veilige verkeersdeelname.
Een gematigde basis rijvaardigheid en/of een te vroege verkeersdeelname zijn oorzaken van ongevallen, onzekerheid achter het stuur of zelfs een onbehoorlijke hoeveelheid rijlessen.

Onze Startcursus Rijvaardigheid is een unieke, efficiënte methode om zelfverzekerd de juiste rijvaardigheid op te bouwen. Tijdens de eerste dag van de Startcursus leer je essentiële vaardigheden voordat je begint met rijlessen op de openbare weg, zoals:

 • Ritvoorbereiding
 • Omgevingsbewustzijn
 • Wegrijden en stoppen
 • Doorgeef stuurtechniek leren
 • Opschakelen en terugschakelen
 • Kijkstructuur bij afslaan oefenen
 • Basis voorrangsregels controleren
 • Afstand en remweg demonstratie

Zo kun je zonder de afleiding van het verkeer de beste basis rijvaardigheid ontwikkelen.

Tijdens de tweede dag, doorgaans een maand later gepland, gaan we je helpen om die handigheid te ontwikkelen die jij graag wilt hebben tijdens de uitvoering van een bijzondere verrichting, zoals:

 • Stuur vaardigheid verder trainen
 • Rijden met manoeuvreer snelheid
 • Kijkstructuur optimaliseren
 • Stopopdrachten + Noodstops
 • Recht lijn en bocht achteruit
 • Fileparkeren voor- en achteruit
 • Voor- en achteruit in een vak parkeren
 • Omkeren met een halve draai
 • In 2, 3 keren óf vaker steken

Gecertificeerde RBWE rijvaardigheidsspecialisten zullen jouw training begeleiden.

Je traint dus zonder de afleiding van dagelijks verkeer, waardoor je efficiënter leert. Bovendien voeren we daarnaast ook nog behendigheidsoefeningen uit die op de openbare weg niet mogelijk zijn. Ons doel is om een stevige basis te leggen voor jouw rijvaardigheid.

In plaats van de gebruikelijke 15 lesuren die een gemiddelde leerling nodig heeft om het voertuig onder controle te krijgen, uitgaande van 10 weken bij 1,5 uur rijles per week, bieden wij een intensief trainingsprogramma aan op locatie. Hierdoor bespaar je niet alleen veel tijd maar ook geld. En het mooiste van alles? Direct na de eerste dag van je Startcursus rijd je relaxed weg tijdens je 'eerste' rijles op de openbare weg.

Startcusrus met Autorijschool LesDirectRijlessen met Autorijschool LesDirect

Hoe volg ik lessen bij LesDirect?

autorijlessen autorijschool lesdirectNa je eerste dag van de Startcursus krijg je een persoonlijk lesadvies. We bekijken dan samen je rijniveau, je leersnelheid, persoonlijkheid en of je de theoretische kennis al voldoende beheerst. Want elke leerling is natuurlijk anders. Zo weet je van tevoren hoeveel lessen je ongeveer nodig hebt en kom je niet voor (financiële) verrassingen te staan.

Ga je voor de eerste keer lessen, dan heb je gemiddeld 45-50 lesuren en een Tussentijdse Toets in totaal nodig om te slagen voor het praktijkexamen. Dit is inclusief onze Startcursus. Heb je al enige rijervaring, dan heb je minder lessen nodig. Het is bij ons mogelijk om je totale rijopleiding in gemiddeld 12 weken af te ronden. Heb je de voorkeur om je rijbewijs nóg sneller te behalen? Neem dan tijdig even contact met ons op.


Gegarandeerd geslaagd

Als je gaat lessen volgens ons lesadvies én je RIS huiswerkscripts goed beheerst, slaag je eigenlijk altijd al na het eerste praktijkexamen voor je rijbewijs. Mocht je toch nog zakken, dan zijn het vaak de zenuwen, die even niet meehelpen. Daar geven we dan altijd extra aandacht aan naar een mogelijk herexamen toe. Juist met een tussentijds toets proberen we die zenuwen al direct onder controle krijgen, zodat je gewoon de eerste keer slaagt. Zie ook onze Algemene Voorwaarden.

Meld je daarom snel aan voor de Startcursus:

Meld je aan voor de Startcursus


Spoedopleiding

Wil je met spoed je rijbewijs halen? Ook dat kan. We overleggen dan samen hoeveel autorijlessen je nodig hebt. Meld je voor een spoedopleiding wel snel aan, in verband met de drukte en de wachttijden bij het CBR.
 

Lestijden

De lestijden delen we samen in zodat ze passen bij jouw persoonlijke situatie, werk-, of studierooster. Het is wel belangrijk dat je zoveel mogelijk overdag rijdt. Zo heb je genoeg oefen- en leermomenten in de praktijk omdat er dan veel meer verkeer op de weg is. Door veel te oefenen word je binnen korte tijd voorbereid op het ‘echte werk’ en ga je vol zelfvertrouwen op weg naar het praktijkexamen.


Ontspannen lessen; de lesmethode (R.I.S. Rijopleiding in Stappen)

Lessen bij LesDirect is ook vooral leuk. Je krijgt les gediplomeerde RIS rij-instructrices met 20 jaar ervaring. De lesmethode is duidelijk en overzichtelijk waardoor jij ontspannen achter het stuur zit en je alle ruimte krijgt om te leren én te vragen. Zo heb je een leuke en relaxte tijd en straks dat felbegeerde roze pasje snel op zak!

Meld je snel aan voor rijlessen bij Lesdirect

Je kunt beginnen met lessen wanneer je wilt, maar wacht niet al te lang want de wachtlijsten voor het landelijke praktijkexamen bij het CBR zijn lang op dit moment. Wil je versneld je rijbewijs, meld je dan minimaal 2 maanden van tevoren aan voor je rijopleiding.

Losse lessen

Heb je al eerder rijles gehad en ben je gezakt bij een andere rijschool, dan kun je ook losse lessen volgen.

Faalangst voor autorijden?

Heb je last van spanningen of faalangst? Dan zit je goed bij LesDirect. Iedereen kan komen lessen. Wij zijn namelijk speciaal opgeleid tot ‘faalangst’ rij-instructrice. Door de gestructureerde en duidelijke lessen kan iedereen zijn rijbewijs halen.

ROSO (Rijden Onder Specifieke Omstandigheden / Anti slip training)

Wanneer je bij ons je rijopleiding volgt zit daar altijd de ROSO training bij. Wij geven de ROSO training vier keer per jaar. De ROSO is een professionele anti-slip training en draagt ontzettend veel bij aan je opleiding tot een veilige bestuurder in het verkeer.

Al 20 jaar geven wij met veel plezier autorijlessen in Helmond, Eindhoven, Horst aan de Maas en omstreken.